Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ADSN Inaugural Conference

November 21 - November 22

Day
Hour
Minute
Second

Welcome to the inaugural conference for the Australian Data Science Network! The QUT Centre for Data Science is host organisation for the conference being held at QUT in Brisbane over two days on Monday and Tuesday, 21-22 November.

The ADSN conference is an in-person event. One of the main aims is to get members from partner organisations together to build collaborations across the network that have not happened because of the COVID-19 pandemic.

We have an exciting lineup of invited speakers and other events!

Keynote Speaker

  • Day 1: Tomasz Bednarz, Director of Strategic Researcher Engagement at NVIDIA
  • Day 2: Richard Fox, Data & Analytics Manager for the AFL (Australian Football League)

Invited Speakers

Day 1: Monday, 21 November

Industry Panel (Day 1)

Moderator: Prof Michael Rosemann, Director of QUT's Centre for Future Enterprise

CONFERENCE LOCATION:

QUT Gardens Point Campus, S-Block, Room 1215

Click here for accommodation options near QUT Gardens Point.

Day 2: Tuesday, 22 November

Day 1 - Monday 21st November

Time Duration Item
8:45am 30 mins Coffee/sign In
9:15am 15 mins Uncle Cheg – Welcome to Country
9:30am 45 mins Keynote - Tomasz Bednarz, NVIDIA
10:15am 45 mins Welcome by Kerrie and Meet and Greet
11:00am 30 mins Break
11:30am 30 mins Invited talk - Yoni Nazarathy, The University of Queensland
12:00pm 30 mins Invited talk - Astrid Zeman, Melbourne Centre for Data Science
12:30pm 1 hour Lunch Break
1:30pm 45 mins Communications Workshop - Tim Macuga, ADSN
2:15pm 30 mins Invited talk - Emi Tanaka, Monash University Econometrics & Business Statistics
2:45pm 30 mins Invited talk - Becki Cook, QUT Centre for Data Science
3:15pm 30 mins Break
3:45pm 1 hour Industry Panel - "Reimagining Data Science"
4:45pm 15 mins Closing
5:00pm 1 hour Posters & Networking until 6pm

Day 2 - Tuesday, 22nd November

Time Duration Item
8:30am 30 mins Coffee/sign In
9:00am 15 mins Kerrie Mengersen Open & Welcome to Country Video
9:15am 45 mins Keynote - Richard Fox, AFL Data & Analytics
10:00am 30 mins Meet and Greet Activity
10:30am 30 minutes Invited talk - Joanna Batstone, Monash Data Futures Institute
11:00am 30 mins Break
11:30am 30 mins Response to Science Academy Report on Advancing Data-intensive research
12:00pm 30 mins Invited talk - Ides Wong, CSIRO
12:30pm 1 hour Lunch Break
1:30pm 75 mins ADSN Profile - planning
2:45pm 30 mins Invited talk - Lewis Mitchell, University of Adelaide
3:15pm 30 mins Break
3:45pm 30 mins Invited talk - Andrew Zammit Mangion, University of Wollongong
4:15pm 30 mins Invited talk - Richi Nayak, QUT Centre for Data Science
4:45pm 15 mins Closing
5:00pm 1 hour Posters & Networking until 6pm

Details

Start:
November 21
End:
November 22
Event Category:

Organizer

Australian Data Science Network
Email:
info@australiandatascience.net
View Organizer Website

Venue

QUT
Queensland University of Technology
Brisbane, Queensland 4000 Australia
+ Google Map